Bijzonder reizen naar Hongarije


Bijzonder reizen naar Hongarije kan met het vliegtuig, met de auto, maar ook een hele leuke ervaring is: de autotrein! Verder verklappen we onze favoriete plekjes onderweg.

Wij reizen meerdere malen per jaar naar Hongarije en doen dit met heel veel plezier en al meer dan 10 jaar! We houden van afwisseling en hebben dit op veel manieren gedaan.

Uiteraard met het vliegtuig! Vooral met jonge kinderen is dit een hele leuke ervaring. Wizz Air, KLM, EasyJet en German Wings vliegen vanaf Nederland en/of Duitsland meerdere keren per dag op Boedapest of Debrecen. Wanneer je handig gebruik maakt van het boekingsysteem, dan kun je al voor 60 euro per persoon retour vliegen!

De auto is vooral in de zomervakantie een populaire optie. Wij rijden via Duitsland en Oostenrijk of via Duitsland, Tsjechië en Slowakije. Inmiddels hebben we een mooie lijst van overnachtingsadressen verzameld en leuke plekjes om onderweg te stoppen.

In Oostenrijk hebben we een heuse “farm stay” vlak bij de snelweg, heel leuk. We hebben daar meestal een grote gezinskamer op een “werkende” boerderij, de koeien worden ‘s ochtends gemolken en er zijn heel veel kleine dieren en ook lama’s en een paar pony’s en heel veel speelplekken voor de kinderen.
http://www.urlaubambauernhof.at/oberraderhof#tab=kontakt

In de buurt van Passau stoppen we in Neuhaus am Inn. Een gezellig hotel, écht weg van de snelweg, met prima familiekamers. Heel betaalbaar, honden zijn welkom en hebben een prima restaurant. ‘s Avonds nog even lekker slenteren langs de boulevard bij de rivier.
http://www.hotel-alteinnbruecke.de

Wirt am Teich

Eén van onze favoriete lunch- of dinergelegenheid onderweg is Wirt am Teich in Sankt Valentin in Oostenrijk. Een topplek met luxe uitstraling, zeer betaalbare kaart, heerlijk eten, prachtig terras aan het water met een speeltuintje voor de kinderen erbij! Het ligt heel dicht bij de snelweg en is écht de moeite waard!
http://wirtamteich.at/index-lokal.

Een fijne website vinden wij http://www.linksundrechts.com/nl/ , hier kun je eenvoudig accommodatie vinden in de buurt van de snelweg.

AutotreinAls we een keer geen zin hebben om te rijden, nemen we de autotrein, wat een uitvinding! Vroeger reed deze vanuit Düsseldorf, nu alleen vanuit Hamburg naar Wenen. Ideaal en een betaalbaar alternatief. Onze kinderen (en wij ook!) hebben veel lol gehad op deze reizen. De trein vertrekt rond een uur of 8 ‘s avonds. Inchecken gaat vlot en de auto rijd je direct op een “autowagon”. Wij hebben met z’n vieren onze eigen coupé, in dagstand betekent dit dat we beschikken over twee langgerekte banken. ‘s Avonds worden de banken omgetoverd tot bed. Bovenin zijn er nog een keer twee bedden. Allemaal keurig opgemaakt met smetteloze witte lakens!

De treinreis is een prachtige ervaring, ‘s avonds genieten van de zonsondergang en de lichtjes, de diverse treinstops, zoals bijvoorbeeld in Keulen, waar je zelfs de Dom ziet! De volgende dag sta je al om 9.00 uur in Wenen, een klein half uurtje van Hongarije verwijderd! Voordat je van de trein afrijdt, ontvang je een lekker ontbijtje met verse koffie.

Hebben jullie leuke ervaringen of tips dan ontvangen we die graag, zodat we er ons “archief” mee kunnen uitbreiden.

De volgende blog gaat over de mogelijkheden om en in het water. Wil je die niet missen, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Referenties

  Direct boeken?

  Voornaam:

  Achternaam:

  E-mail:

  Beschikbaarheid:

    vrij     bezet

  Datum aankomst:

    Uw selectie     bezetOK

  Datum vertrek:

    Uw selectie     bezetOK

  ⇓ Klik hier voor gratis E-boek

  Dowload gratis E-boek