Duiken met echte haaien!


Duiken met échte haaien vormt een onderdeel voor de superleuke tips voor een regenachtige vakantiedag!

Wat kun je doen als het weer een dagje niet zo mooi is, of het gewoon te warm is? Wij hebben onze favorieten dingen op een rijtje gezet.

Het is ons nog niet zo vaak overkomen, een échte regenachtige vakantiedag. Er kan wel eens een (flinke) zomerse bui vallen, maar dat is vaak een half uurtje echt regen voordat de zon weer doorbreekt. Als het toch een keer regenachtig is, dan is er nog heel veel te doen.

  1. In Poroszló gaan we minimaal één keer naar de bowlingbaan bij de Fûzfa Pihenõpark (http://www.fuzfapihenopark.hu/gal6.html). Volledig uitgerust met de modernste apparatuur. In dezelfde ruimte kun je biljarten, poolen en ijshockeyen. Ook hier word je aangenaam verrast door het prijsniveau. Zo betaal je voor een uurtje bowlen 2.800 forint (circa € 9) per baan per uur.
  2. Bezoek het Ecocentrum in Poroszló (http://www.tiszataviokocentrum.hu/en/). Er zijn seizoen tentoonstellingen, er draait altijd een film en er zijn veel dierendisplays en aquaria te bewonderen.
  3. Bibliotheek EgerDe bibliotheek in Eger is zeker een bezoek waard. De bibliotheek, ooit benoemd tot een van de mooiste ‘onbekende bibliotheken’ in Europa is gevestigd in het Eger Lyceum. Het staat vooral bekend om zijn imponerende wand- en muurschilderingen.
  4. Een dagje shoppen in overdekt winkelcentrum in Eger (http://www.agriapark.hu/en/tourism.php).
   Het winkelcentrum is zeven dagen per week open en je kunt er overdekt parkeren. Het winkelcentrum is in 2008 geopend en gevestigd in een mooi oud pand. Het heeft in 2009 de prijs gewonnen als mooist opgeknapt gebouw. Er zit ook een bioscoop, de meeste films worden hier echter in het Hongaars vertoond.
  5. Haaien in TropicariumScience museum in Boedapest (http://www.csopa.hu/eng/).
   Ga eens liggen op een echt spijkerbed, test je behendigheid of maak een proefrit in een auto met vierkante wielen! Heel leuk om te bezoeken met kinderen, de entree voor een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen is 6.500 forint (circa 21 euro). Maak er een hele dag van, want het museum ligt in het winkelcentrum en naast tip nummer 6.
  6. ZwembadTropicarium Boedapest (http://www.tropicarium.hu/Tropicarium-Budapest-Hungary) is dé plek voor het bezoeken van een tropisch aquarium en een echt tropisch regenwoud compleet met krokodillen. Ben je moedig en heb je een duikbrevet dan is het zelfs mogelijk om te duiken in de tank van de haaien! Toegang voor een gezin bestaande uit twee volwassen en twee kinderen is 8.000 forint (circa 26 euro).
  7. Het grootste waterpark van midden Europa ligt nog vóór Boedapest (http://www.aquaworldresort.hu/en). Er is een enorm binnen gedeelte, waar je je de hele dag kunt vermaken. Sauna, kinderoppas, een golfslagbad, je kunt zelfs leren surfen!

button-2(1)

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Referenties

  Direct boeken?

  Voornaam:

  Achternaam:

  E-mail:

  Beschikbaarheid:

    vrij     bezet

  Datum aankomst:

    Uw selectie     bezetOK

  Datum vertrek:

    Uw selectie     bezetOK

  ⇓ Klik hier voor gratis E-boek

  Dowload gratis E-boek