Een dag naar Eger!


Een dag naar Eger!

Eger ligt op ongeveer 37 km van Négyes, zo’n 35 autominuten rijden. Eger is een prachtige oude stad met veel historie en een hoop te doen en te zien! Eger staat bekend om zijn wijnbouw, meer dan 5.000 hectaren wordt ingezet voor de wijnbouw. Bekende wijnen zijn onder andere “het stierenbloed”. De wijnkelders liggen in Szepasszonyvölgy – de lokale bevolking noemt het “de vallei van de mooie vrouwen”. Vroeger geloofden de mensen dat dit lokaal gemaakte rode “stieren bloed” de bewoners bovennatuurlijke krachten zou geven en vampiers zou weren.

De grond waarop de wijnranken worden gekweekt maken het ideaal voor het maken van wijn. De heuvelgrond bevat kalksteen en klei en samen met het ideale klimaat is het vergelijkbaar met de wijngebieden van Bourgondië in Frankrijk.

De beroemdste rode wijn van Hongarije komt uit Eger, de Egri Bikaver. Het staat bekend om zijn robijnrode kleur en kruidige noten. De wijn bestaat uit ten minste drie van 17 rode druif types uit het district Eger.

Wijnproeverij in Eger is voor wijnliefhebbers een must! Vanaf het centrum van Eger loop je in een kwartier naar de wijnkelders. Volg de Szépasszonyvölgy, de heuvel op. Je komt hier op prachtige plekken omringd door bomen waar je heerlijk kunt zitten en wijn kunt proeven. Er zitten wel 30 verschillende wijnkelders vlak naast elkaar. Bij de één kun je gratis wijnproeven en bij de ander betaal je een paar euro voor een glas wijn. Heerlijk! Je kunt eten kopen maar ook zelf wat meenemen als je dit wilt! Wil je liever niet lopen, pak dan het kleine stadstreintje dat vertrekt vanaf de Egészségház Utca. Deze rijdt naar de wijnkelders.

Probeer zeker de Hagymas Wijnkelder, op nummer 19, alleen de architectuur is al de moeite waard om te bewonderen. En ook de boekweit pannenkoek gevuld met ham en kaas is heerlijk. Ook de Golen Wijnkelder op nummer 28-29, bovenaan de heuvel is een bezoek waard.druif

Het kasteel van Eger is een van de drukst bezochte attracties in Hongarije. Dit fort is gebouwd rond 1248 rond een romaneske kathedraal. Het staat vooral bekend door de aanval van de Turken in 1552 die de 2000 bewoners afsloegen, dankzij de genialiteit van de verdedigers. Dit is nu te zien in de 3D bioscoop. In het kasteel is een museum dat de geschiedenis van de burcht laat zien. Vanaf de torens heb je een prachtig uitzicht over Eger!

De ondergrondse gangen en de gevangenis waren bij onze jongens favoriet. Er zijn meerdere permanente tentoonstellingen. In het hoogseizoen is het kasteel van 9:00 tot 17:00 uur geopend.

Egri Basilica in Eger is een must om te bezoeken. Het zit midden in het centrum op de Pyrker tér 1B. Een geweldig en indrukwekkend gebouw. Loop ook zeker even binnen! Het is iedere dag geopend van 8 uur tot 6 uur ‘s avonds. Mocht je in de gelegenheid zijn om een concert bij te wonen, vooral doen! Zelfs als je niet gelovig bent, zul je onder de indruk zijn van de klanken. Door de week is het concert van 11.30 tot 12.00 uur en op zondag van 12.45 tot 13.15 uur. Per persoon een donatie van 800ft, kinderen 400 ft (voor 2 volwassenen en 2 kinderen is dit totaal € 8 euro).

Dobó Square is het centrale plein van Eger. Erg gezellig, in de zomer zijn er vaak marktjes of andere activiteiten. Het wordt omringd door oude gebouwen, zeker aan te raden om een terrasje te pakken voor een heerlijk kopje koffie.

Marsepein Museum is een bijzonder museum. Ongelooflijk wat ze hier allemaal van kunnen maken. Een aantal keer hebben ze al in het Guiness book of records gestaan met hun marsepeinen waar. En nee, je mag niet stiekem een hapje nemen. Het museum zit in het centrum van Eger, niet ver bij de Minaret vandaan op de Zalár József u. 1.

Zwemmen in het thermaal bad in Eger staat in onze top 5 van favoriete thermaalbaden. Een prachtig zwempark met niet alleen thermaalbaden, maar ook “gewone” zwembaden, tennisbanen en trampolines. Op loopafstand van het centrum van Eger en (betaalde)parkeerruimte voor de deur. In 2013 is het helemaal opgeknapt en alles ziet er piekfijn uit! Je vindt het zwembad op Petőfi Sándor tér 2. Toegangsprijs voor 2 volwassen en 2 kinderen kost 6.000 forint (20 euro) voor een hele dag.

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Referenties

  Direct boeken?

  Voornaam:

  Achternaam:

  E-mail:

  Beschikbaarheid:

    vrij     bezet

  Datum aankomst:

    Uw selectie     bezetOK

  Datum vertrek:

    Uw selectie     bezetOK

  ⇓ Klik hier voor gratis E-boek

  Dowload gratis E-boek