Hortobagy Nemzeti Park


Interessante Poesta weetjes!

 1. CsardaWist je dat er tijdens de najaarstrek 60-70.000 kranenvogels rust nemen op de Poesta?
 2. Dat de grijze Hongaarse koeien op een bepaald moment behoorden tot de bedreigde diersoorten en nu weer met grote aantallen grazend  te vinden zijn?
 3. Dat de unieke en traditionele leef- en werkwijze van herders op de Hongaarse Poesta tot op de dag van vandaag nog steeds worden gehandhaafd en dat het historische netwerk van Csárda ‘s (pensions), die teruggaat tot de oude “zout routes”, ook bewaard is gebleven?

MatastudHet Hortobágy Nemzeti Park maakt onderdeel uit van de Hongaarse steppe ofwel de Poesta, staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco en is de grootste Poesta van Centraal Europa. Het park ligt op circa 40 autominuten van Vidám Ház.

Bij aankomst op de Poesta is het het handigst om te beginnen bij het Hortobágy Visitor Center. Hier is het actuele programma beschikbaar, met informatie en starttijden van de diverse shows en rondleidingen.

Rond het Hortobágy Visitor Center vind je talloze gezellige en traditionele eetgelegenheden en marktkraampjes met toeristische koopwaar. In dit centrum zijn wisselende exposities te bewonderen. Wij vinden de Matastud paardenshow de meest spectaculaire en een niet te missen attractie. Wij gaan er ieder jaar weer naar terug, er valt altijd zo veel te beleven. Deze show heeft een ruim anderhalf uur durend programma. Het begint met een rit in de huifkar over de boerderij. Met een kwartier sta je voor je gevoel werkelijk midden op de poesta, in the middle of nowhere. Na een korte inleiding komen de eerste paarden al gauw in rengalop aan. De ruiters zijn échte vakmannen en laten werkelijk alles zien wat ze met de paarden doen en wat die kunnen. In volle galop erop staan, paarden die zitten en nog veel meer bijzonderheden.

Na de show gaat de huifkarrit verder, een tocht over de poesta, waarin je kennis maakt met de échte Hongaarse dieren. Je krijgt in verschillende talen uitleg en je kunt overal uitstappen om de dieren van dichterbij te bekijken, of zelfs te aaien.

Het Hortobágy Nemzeti Park is een belangrijk migratiepunt voor trekvogels en is een waar paradijs voor de vogelliefhebbers. In de herfst is het één van de laatste stops voor de grote reis naar het zuiden, een spectaculaire gebeurtenis waarbij letterlijk duizenden vogels neerstrijken als laatste rustplaats voor hun lange vlucht. Echte vogelliefhebbers opgelet: we hebben uitgebreide informatie beschikbaar. Mail ons en we sturen het direct toe.

Speeltoestellen Hortobagy

Er wordt veel gedaan om de vogels te helpen en te beschermen. Er is een heus “vogelziekenhuis” (www.madarpark.hu), dat toegankelijk is voor het publiek, een prachtige gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met de verschillende soorten vogels, zoals de kraanvogel en de ooievaar. Het vogelziekenhuis behandelt vooral beschermde en zeldzame vogels. Vanuit het hele land komen ze hier naartoe. Bijna 40% van de vogels die hier behandeld worden, zijn in staat om weer terug de natuur in te gaan.

Buiten is een (gratis) speeltuin met heel veel houten speeltoestellen, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

Ben je een liefhebber van kaas? Neem een voorraaddoos mee voor onderweg, er zijn veel plekken (duidelijk aangegeven in alle talen), waar je kunt stoppen om verse schapenkaas te kopen, hmmmmm.

Brug met 9 bogen

Natuurliefhebbers wordt een unieke kans geboden om zelfs de meest afgelegen delen van het enorme visvijversysteem te bewonderen. Dit wordt uitgevoerd op een vernieuwd smalspoor, hierin wordt je op een comfortabele manier vervoerd. Wij hebben plaatsen, tijden en prijzen beschikbaar.

Meer informatie over de Hortobágy?
Uitgebreide Engelstalige informatie over de Hortobágy, de activiteiten en de geschiedenis is te vinden op: http://www.hnp.hu/78-210.php.

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Referenties

  Direct boeken?

  Voornaam:

  Achternaam:

  E-mail:

  Beschikbaarheid:

    vrij     bezet

  Datum aankomst:

    Uw selectie     bezetOK

  Datum vertrek:

    Uw selectie     bezetOK

  ⇓ Klik hier voor gratis E-boek

  Dowload gratis E-boek