Miskolc en Lillafüred


Dagtocht naar Miskolc en Lillafüred!

Wil je een dag erop uit met wat afwisseling? Denk dan eens aan een riddercombinatie van Miskolc en Lillafüred. Er is een hoop te zien en doen. Miskolc ligt op ongeveer 45 autominuten van Vidám Ház.

Kasteel bezoeken: Je kunt starten met het Diósgyőr kasteel. Het kasteel is gerenoveerd en erg indrukwekkend en populair! In de zomer zijn er dagelijks rondleidingen. Die zitten bij de toegangsprijs inbegrepen. De tourguides zijn op een traditionele wijze – in kostuum dus – verkleed, heel leuk!

Ga bij voorkeur op vrijdag, zaterdag of zondag, dan kun je de live ridderdemonstraties bijwonen. Onze jongens vonden dit prachtig! De demonstraties zijn in het hoogseizoen om 11:00, 13:00 en 16:00 uur.

Het kasteel ligt aan de Vár ut. 24. Als je parkeert op de Tapolcarét Utcai, dan hoef je niets te betalen en loop je binnen 2 minuten naar het kasteel. (http://www.diosgyorivar.hu/index.php?lang=en )

Bobsleeën: Heb je kinderen die in zijn voor een snel avontuur, dan is de bobslee een leuk idee. Bij ons altijd een populaire bezigheid! De bobsleebaan is 800 meter lopen vanaf de ingang van het kasteel (niet in de richting van de auto, de andere kant op). Het ligt op een heuvel, dus wel even stappen!

De bobsleebaan is 800 meter lang, ook ‘s avonds is het open, leuk om met verlichting naar beneden te roetsjen. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen niet in de bobslee en onder de 8 jaar moet je een begeleider meenemen. De naam van de straat is Garas sétány a Csónakázó-tó mellett in Miskolc.

roets

Superleuk is een bezoek aan Lillafüred. Een minuut of 12 rijden vanaf het Diósgyőr kasteel. Of als je van de trein houdt, kun je met de trein in Dorottya út in western Miskolc,

Klimmers kunnen hun hart ophalen bij het beklimmen van rotsen. Tegenover de Szikla Presszó in Hámor wordt geklommen door de lokale klimschool. Ben je enthousiast klimmer dan kun je contact met hen opnemen. Deze plek ligt ongeveer een km voor het Palota Hotel. Kijk ook hun filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=bxauxPGipz4

Wandelen en varen: Start bij het Palota Hotel in Lillafüred. Vroeger was dit een paleis, tegenwoordig een ontspannings- en vakantieoord. Het ligt in een groot park, omgeven door heuvels van 600 tot 700 meter hoog. Ben je gek op wandelen dan ben je hier op de goede plek! Bij de toeristeninformatie kun je verschillende wandelroutes krijgen.

 

 

Drink een kop koffie op het terras. Afgelopen keer hebben we genoten van een heerlijk zonnetje en het prachtige uitzicht op het Hámor-meer.

Bij het meer kun je bootjes en waterfietsen huren! Heerlijk! Als je het pad naar beneden loopt bij het hotel kom je bij een aantal watervallen.

Viskwekerij bezoeken: Heb je tijd over wandel of rijd met de auto 4 kilometer voorbij het Palota Hotel naar de “Trout breeding farm”(forelkwekerij) Een bijzondere kwekerij waar de vis in natuurlijk water zwemt en gekweekt wordt. Ze hebben al meerdere internationale prijzen gewonnen voor de beste vis. Deze kwekerij is open van woensdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur. De kwekerij heeft een eigen restaurant, waar je uiteraard heerlijk verse vis kunt eten. “Jouw” vis wordt gevangen en vers voor je bereid. Gaat dit je net te ver, dan kun je natuurlijk gewoon van het menu bestellen. Er is een winkel waar je allerlei vislekkernijen kunt kopen.

water

In het hoogseizoen worden er activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. Zo kun je zelf je vis vangen (tegen betaling). Heel leuk om te doen, een echte aanrader!

(http://pisztrangtelep.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=42)

Er zijn zoveel dingen te doen dat we er nóg een blog aan wijden! Volgende keer meer over grotten en de “narrow gauge forest train”.

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Referenties

  Direct boeken?

  Voornaam:

  Achternaam:

  E-mail:

  Beschikbaarheid:

    vrij     bezet

  Datum aankomst:

    Uw selectie     bezetOK

  Datum vertrek:

    Uw selectie     bezetOK

  ⇓ Klik hier voor gratis E-boek

  Dowload gratis E-boek