Omgeving


In de omgeving van Vidám Ház kunt u vele bekende (en minder bekende) parels van Hongarije bezoeken. Op korte afstand naar het noorden vindt u de hoogste bergen van Hongarije. Voor wandelaars zijn de mogelijkheden eindeloos en als u van fietsen of mountainbiken houdt, dan vindt u in dit gebied heel wat uitdagingen!
Een stadswandeling in het historische Eger voert u langs monumentale kerken, standbeelden en een oergezellig centrum, waar u de Eger Tokaj wijnen absoluut moet ervaren.

Vidám Ház ligt aan de rand van de poesta. U bezoekt deTisza rivier met legio strandjes, ideaal voor ouders met jonge kinderen. U kunt er kanoën, zwemmen, een boottocht maken, fietsen, paardrijden of wandelen. Ook een uitgelezen gebied voor de hengelaar. Vergeet ook vooral niet een bezoek te brengen aan het Hortobagy nationale park, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Een echte Hongaarse traktatie vormen de spectaculaire paardenshows, waar u verwelkomd wordt door de Hongaarse cowboys in klederdracht. U mag uitproberen of u net zo handig bent met de zweep als zij. Met paard en wagen kunt u een uitstap over de poesta maken.

Uiteraard mag u vooral niet vergeten een bezoek te brengen aan Boedapest. Vanuit Vidám Ház bereikt u de hoofdstad met de auto in een uurtje. Maak kennis met één van de mooist gelegen steden van de wereld. Ook het panorama van de Donau oevers is door de UNESCO op haar werelderfgoedlijst geplaatst. Als u in de avonduren de verlichte stad ziet, begrijpt u meteen waarom.

Hongarije is terecht beroemd om zijn kuuroorden en warmwaterbronnen. Zelfs als u niet van zwemmen houdt, is het een belevenis om zo´n thermaalbad te bezoeken. Die baden oefenen aantrekkingskracht uit op zowel buitenlandse als Hongaarse toeristen. Hongaren zijn gewend om tot op hoge leeftijd regelmatig een thermaalbad te bezoeken vanwege het geneeskrachtige warme water (30 graden en warmer), voor de ontspanning en voor de gezelligheid. Het is heerlijk om uren te dobberen in het warme water, of gewoon te zitten op de één van de onderwaterbankjes en lekker rond te kijken. Bij de meeste zwemparadijzen zijn er meerdere (openlucht)baden met verschillende geneeskrachtige werkingen en uiteenlopende temperaturen. Natuurlijk ontbreken glijbanen en speciale zwembaden voor de kinderen evenmin.

Referenties

Direct boeken?

Voornaam:

Achternaam:

E-mail:

Beschikbaarheid:

  vrij     bezet

Datum aankomst:

  Uw selectie     bezetOK

Datum vertrek:

  Uw selectie     bezetOK

⇓ Klik hier voor gratis E-boek

Dowload gratis E-boek