Vervolg Miskolc en Lillafüred


Vervolg dagtocht naar Miskolc en Lillafüred

Treinliefhebbers:

Voor treinliefhebbers is er de ” narrow gauge forest train”. Dit is een smalspoor bostrein, gebouwd in 1932 en de laatste bostrein op smalspoor die in Europa nog écht werkend is. Je kunt een spectaculaire kronkelende treinrit door het bos maken, waarbij je het langste viaduct in Hongarije (64 meter lang en 20 meter hoog) passeert en een oude nog werkende gieterij in Újmassa. De trein rijdt met open rijtuigen in de zomer en gesloten en verwarmde rijtuigen in de winter.

trein

De trein rijdt ook door naar de forellenkwekerij, dus als je wilt kun je doorrijden en de trein later weer terugreizen naar Miskolc.

Hiking trails in het Bükk-gebergte zijn er volop. De Tourinform kantoren hebben routes beschikbaar (soms gratis en soms tegen een kleine vergoeding). Een goede website om je te oriënteren is de website van Wikilocs in Hongarije: http://www.wikiloc.com/trails/hiking/hungary

De National Blue trail

(in het Hongaars: Országos Kéktúra, Kéktúra of gewoon OKT) is een onderdeel van het Hongaarse deel van de Europese lange afstand wandelroute E4. Deze wandelroute is al meer dan 70 jaar oud! De route begint bovenop de Irottkö Mountain (884 m) op de Oostenrijks-Hongaarse grens en loopt dwars door Hongarije heen, om 1.128 km verder te eindigen in het dorp Hollóháza. De naam van de Kéktúra (Blue Trail) is een verwijzing naar de markering van de weg zelf: het is een horizontale blauwe streep tussen twee witte strepen. Alle segmenten van het parcours zijn vrij toegankelijk voor het publiek; Er zijn geen kosten voor vergunningen.

Wil je een met een gids een wandeling maken dan kunnen we Zoltan van Hungarobirds.com van harte aanbevelen. Een vriendelijke, goed Engels sprekende man, die buiten een fervent wandelaar ook een vogelaar en fotograaf is. Via zijn website kun je met hem in contact komen! (http://www.hungarobirds.com)

Dierentuin

In Miskolc zit de dierentuin op een prachtige locatie in het Bükk gebergte. Decennia geleden is het gestart om vooral de Hongaarse dieren aan het publiek te laten zien. Inmiddels is het een echte dierentuin geworden met tijgers beren en meer. Het is niet super groot en doet een tikkeltje ouderwets aan. De dieren zijn goed verzorgd en de boslocatie is geweldig!

De dierentuin is in de zomer open van 9.00 tot 19.00 uur, in de winter tot 17.00 uur. Toegangsprijs voor een heel gezin met twee kinderen is 3.500 forint (ongeveer 13 euro). Uitstekend te combineren met een bezoek aan Lillafüred. Het ligt 4 km van het Palota Hotel. Ga je met de auto dan kun je het volgende adres invullen: Miskolc Zoo, Miskolc, Csanyikvölgy

Grotten

De István Cave (St. Stephan Cave) is 864 meter lang en werd ontdekt in het begin van de 20e eeuw door een ongelukkige hond, die naar beneden was gevallen. De grot ligt 500 meter vanaf het Palota Hotel, naast de weg die naar Eger leidt.straat

De grot is het hele jaar geopend: in de zomer van 9:00-17:00 uur (de laatste tour begint om 17:00 uur); en in de winter van 9:00-14:00 uur (de laatste rondleiding begint om 14:00 uur). De tours beginnen op het hele uur met een minimum aantal van 5 bezoekers. De tour duurt ongeveer 30 minuten.

De grootste druipsteen ligt in de Kupola hal en heet Megfagyott vízesés (The Frozen Waterfall). Het is ongeveer 20 meter hoog en 15 meter breed. De grot is rijk aan dripstones en er komen regelmatig nieuwe bij. Een leuk weetje is dat de lucht in de grot zeer zuiver is met een hoge luchtvochtigheid. Patiënten met luchtwegaandoeningen worden hier behandeld!

De 400-meter Anna Cave is uniek in Europa, dat werd gevormd uit zoetwater kalksteen. De resulterende buitengewone formaties zijn echt geweldig. De Anna Cave vind je vlak bij de het laagste plateau bij de waterval van het Palota hotel.

Zwemmen in een grot

Wij zijn gek op thermaalbaden en dit thermaalbad is één van onze favorieten. Ruime mogelijkheden om zowel binnen als buiten te zwemmen. En binnen is het heel bijzonder, je kunt namelijk in heerlijk warm water door een grot zwemmen. Behalve gewoon zwemmen, kun je ook nog eens genieten van wellness en massages!

Voor een hele dag zwemmen in dit luxe oord betaal je voor een gezin met twee kinderen 9.500 forint per dag (ongeveer €30 euro). (http://www.barlangfurdo.hu/en/cave-bath). Absoluut een aanrader!

TIP: Op de website http://guideathand.com/en/index kun je op verschillende manieren informatie krijgen over toeristische trekpleisters in Hongarije. Zo heb je altijd je eigen audioguide bij je. Het houdt zelfs de route bij terwijl je loopt, zo weet je altijd waar je bent. Wil je jouw internet niet op roaming hebben dan kun je de kaart off line zetten. De app is Engelstalig.

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Referenties

  Direct boeken?

  Voornaam:

  Achternaam:

  E-mail:

  Beschikbaarheid:

    vrij     bezet

  Datum aankomst:

    Uw selectie     bezetOK

  Datum vertrek:

    Uw selectie     bezetOK

  ⇓ Klik hier voor gratis E-boek

  Dowload gratis E-boek