Tiszameer Ecocentrum


In 2012 is het nieuwe Tiszameer Ecocentrum geopend (http://www.tiszataviokocentrum.hu/en/). AquariumHet is absoluut een bezoek waard. Het ligt in het plaatsje Poroszló. Dit is ongeveer 10 minuten bij ons vandaan. Het geeft een heel goed beeld van de planten en dieren die leven in en om de Tisza. Je komt oog in oog met bijvoorbeeld de schattige felgroene kikkertjes die je in de tuin tegenkomt. Of de ooievaars die rondstappen in de tuin, op zoek naar diezelfde kikkertjes!

Eén van de grootste attracties is het zoetwateraquarium, het grootste van Europa met een “onderwatertunnel” van maar liefst 7 meter! Het gebouw is ontworpen door een Hongaarse architect en is gebouwd met een grote landende vogel in gedachte.

Heerlijke plek
Spelevaren 1Het is een heerlijke plek om de dag door te brengen en uitermate geschikt om met (kleine) kinderen te bezoeken! Het Tiszameer Ecocentrum ligt in een park van 7 hectare groot. Behalve het aquarium zijn er permanente en tijdelijke tentoonstellingen, een 3D-cinema, reptielen & amfibieën in terraria en een uitkijktoren. De uitkijktoren geeft een prachtig uitzicht op het Tiszameer aan de ene kant en het Mátra en Bükk gebergte aan de andere kant.

Wij hebben afgelopen keer veel lol gehad in de speeltuin, waar behalve klimtoestellen en schommels ook een water gedeelte is met touwgetrokken vlotten, boten en andere waterspellen. Het andere deel van het park bestaat uit een dierentuin met inheemse dieren, zoals gouden jakhalzen, Hongaarse schapen, ooievaars, aalscholvers en pelikanen.

Varen
Spelevaren 2Wanneer je alles bekeken hebt, kun je een wandeling maken op een speciale wandelroute die ook toegankelijk is met kinderwagens of rolstoelen. Naast het Ecocentrum ligt een kleine pier. Deze gaat rechtstreeks naar het Tiszameer Water Pad en de Promenade (het startpunt voor de romantische boottochten). Je kunt hier (voor 10 euro) een boottochtje maken met GPS-navigatie, er zijn 12 verschillende routes. Neem onze picknickmand mee en zoek en leg aan op een mooi plekje!

Zwemmen
Is het te warm om te wandelen, dan is het een klein stukje lopen naar de haven en het strand van Poroszló. Huur een waterfiets, met of zonder glijbaan, of ga zwemmen in het meer. Of lees een boek in de schaduw aan de rand van het water. In Poroszló is het mogelijk om ‘s avonds nog heerlijk te dineren alvorens terug te keren naar huis!

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Referenties

  Direct boeken?

  Voornaam:

  Achternaam:

  E-mail:

  Beschikbaarheid:

    vrij     bezet

  Datum aankomst:

    Uw selectie     bezetOK

  Datum vertrek:

    Uw selectie     bezetOK

  ⇓ Klik hier voor gratis E-boek

  Dowload gratis E-boek